Welkom bij “Boekbandontwerp en het conserveren van papier van antieke boeken, albums en documenten” /BBinding/ project website.


Het algemene doel van het project is te voorzien in modern lesmateriaal en instrumenten voor beroepsmatig onderwijs in boekbinden en papier conservering.


Meer informatie over dit project, zoals over de samenwerkende partners, achtergronden en doelstellingen, vind U in het gedeelte “Het Project” op deze site.


Een van de belangrijke projectresultaten is een bundel van 9 online training modules over verschillende onderwerpen m.b.t. modern handboekbinden en het preserveren van papier en foto’s met een speciale aandacht voor intercultureel leren, ondernemerschap en ‘groene’ vaardigheden op dit gebied. Deze zijn beschikbaar in het gedeelte “Training Modules” en wordt aangeboden als e-learning.


In aanvulling hierop biedt het project een vernieuwende ‘tool’ ter ondersteuning van modern boekbindwerk. Met deze tool kunnen boekbinders hun klanten verschillende voorbeelden van bindstijlen, ornamenten, kleuren en materialen laten zien. De tool kan worden gedownload in de “Boekbind Tool” sectie.


Tenslotte zijn er nuttige bronnen, producten, links en andere informatie te vinden in het “Bronnen” gedeelte. Een PDF-versie van het modulaire handboek met richtlijnen over hoe de project producten te gebruiken zal hier ook gepubliceerd worden.